Μία μεγάλη Ιστορία
Ο Αλέξανδρος Κίκιζας ιδρύει τη βιομηχανία ζυμαρικών Melissa, με έδρα την Αθήνα.
Η εταιρία αποκτά την πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας την παραγωγή της Melissa.
Την διοίκηση της εταιρίας, αναλαμβάνει η χήρα του ιδρυτού Κωνσταντίνα Κίκιζα.
Ακολουθεί η αυτοματοποίηση της συσκευασίας και έτσι η συνέχεια του εκσυγχρονισμού της Melissa, λίγα χρόνια αργότερα μετά την ανάληψη της διοίκησης απο την κα. Κωνσταντίνα Κικίζα.
Η πρώτη φορά που η Melissa φτάνει σε τραπέζια εκτός Ελλάδας, με την εξαγωγή 32 τόνων ζυμαρικών στην αγορά της Αμερικής, ξεκινώντας τη διάδοση του ονόματός της, υπερατλαντικά.
Κατασκευή μύλου σιμιγδαλιού στη Λάρισα Θεσσαλίας, παράγοντας σιμιγδάλι ειδικά για το εργοστάσιο ζυμαρικών της Melissa.
Ο Γεώργιος Κίκιζας, αναλαμβάνει τη διοίκηση της Εταιρείας
Η μονάδα παραγωγής ζυμαρικών μεταφέρεται από την Αθήνα στη Λάρισα. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κατέχει το πρώτο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και εργοστασίου ζυμαρικών στην Ελλάδα με δυναμικότητα 20.000 τόνων ετησίως αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Ανάδειξη σε Nο.1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα και κατάταξη της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στις 10 πιο κερδοφόρες εταιρίες τροφίμων.
Η Melissa προχωρά στη δημιουργία κλάδου πωλήσεων προϊόντων Food Service σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και όλον τον κλάδο της εστίασης.
Οι συνολικές ετήσιες εξαγωγές της εταιρίας ξεπερνούν τους 15.000 τόνους.
Λανσάρισμα της σειράς ζυμαρικών Melissa Ολικής Αλέσης.
Λανσάρισμα της πρωτοποριακής σειράς παιδικών ζυμαρικών Melissa PASTA KIDS.
Ολοκλήρωση του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 11 εκ. € στο εργοστάσιο της Λάρισας. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ αυξάνει την ετήσια δυναμική της στους 90.000 τόνους ζυμαρικών.
Πρόεδρος της εταιρίας ο Γεώργιος Κίκιζας, Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Κίκιζας και το ίδιο έτος λανσάρονται τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
Λανσάρισμα ζυμαρικών Melissa Χρυσή Επιλογή σε συνεργασία με την Αμερικάνικη σχολή Θεσσαλονίκης.
Ίδρυση ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ με σκοπό την εκπαίδευση νέων αγροτών. Λανσάρισμα της σειράς Melissa BIO.
Λανσάρισμα ζυμαρικών Ολικής Άλεσης από δίκοκκο σιτάρι.
Λανσάρισμα ζυμαρικών με β-γλυκάνη και high protein (+50% πρωτεΐνη). Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρίας ξεπερνουν τους 60.000 τόνους.
Δημιουργία νέου Μύλου στη Λάρισα με συνολική δυναμικότητα 440 τόνων ημερησίως και νέων σιλό, συνολικής χωρητικότητας 37.000 τόνων σίτου.