Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα σώματα των γαρίδων για 4 λεπτά.
Σοτάρουμε τα κεφάλια των γαρίδων σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, με 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 κουτ. ψιλοκομμένο σκόρδο σε μέτρια φωτιά και περιχύνουμε με 1 σφηνάκι ούζο. Μετά από 1/2 λεπτό, προσθέστε 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες (ξεφλουδισμένες και αφαιρέστε τους σπόρους) και βράστε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αφαιρούμε τα κεφάλια, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τις γαρίδες, τον φρέσκο βασιλικό, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο στη σάλτσα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Άλλη μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή με βασικό συστατικό τα ζυμαρικά Melissa. Πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, φωσφόρου και φθορίου. Υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα. Συμπεριλάβετε αυτή τη συνταγή σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή με μέτρο και με ποικιλία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια σχετικά με τους διατροφικούς ισχυρισμούς αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και είναι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κανονισμός (ΕΚ) Αρ. 1924/2006).
Επειδή η διατροφή μας είναι η πηγή τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας, οι συνεργάτες μας διατροφολόγοι, Ιωάννα Κατσαρόλη και η ομάδα Nutrition Solutions, μας ενημερώνουν μέσα από συνταγές και άρθρα για το τι χρειάζεται να βάλουμε στις καθημερινές μας συνήθειες.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]