Καρμπονάρα με μανιτάρια από την mamatsita
γρήγορα πιάταζυμαρικάκυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμα

Καρμπονάρα με μανιτάρια από την mamatsita

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 250 γρ. Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Melissa
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 100 γρ. μπέικον
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα  Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Melissa και τα βράζω al dente.
Μέχρι να γίνουν τα σπαγγέτι κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον σε κυβάκια.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα κρατώ 1/2 κούπα από το νερό του βρασμού τους και στραγγίζω τα υπόλοιπα.
Στο ίδιο σκεύος που έβρασα τα μακαρόνια, λιώνω το βούτυρο και προσθέτω εκεί τα μανιτάρια.
Τα σοτάρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτω και το μπέικον.
Τα σοτάρω όλα για ένα λεπτό ακόμα και προσθέτω αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
Στη συνέχεια σβήνω με το  λευκό κρασί.
Δίνω ένα λεπτό στο αλκοόλ να εξατμιστεί και σβήνω την φωτιά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το νερό βρασμού των ζυμαρικών που έχω κρατήσει και την τριμμένη παρμεζάνα.
Βάζω πίσω στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και κάνω ένα καλό ανακάτεμα για να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρω με έξτρα παρμεζάνα και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα  Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Melissa και τα βράζω al dente.
Μέχρι να γίνουν τα σπαγγέτι κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον σε κυβάκια.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα κρατώ 1/2 κούπα από το νερό του βρασμού τους και στραγγίζω τα υπόλοιπα.
Στο ίδιο σκεύος που έβρασα τα μακαρόνια, λιώνω το βούτυρο και προσθέτω εκεί τα μανιτάρια.
Τα σοτάρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτω και το μπέικον.
Τα σοτάρω όλα για ένα λεπτό ακόμα και προσθέτω αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
Στη συνέχεια σβήνω με το  λευκό κρασί.
Δίνω ένα λεπτό στο αλκοόλ να εξατμιστεί και σβήνω την φωτιά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το νερό βρασμού των ζυμαρικών που έχω κρατήσει και την τριμμένη παρμεζάνα.
Βάζω πίσω στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και κάνω ένα καλό ανακάτεμα για να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρω με έξτρα παρμεζάνα και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!