Λιγκουίνι ολικής σε κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας από τη Mamatsita
κολοκύθακυρίως γεύμαλαχανικά

Λιγκουίνι ολικής σε κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας από τη Mamatsita

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης Melissa
  • 2- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20-25 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1½ κ. γλ. θυμάρι
  • 200 γρ. κρέμα τυριού light
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζω το βούτυρο να λιώσει και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει, βάζω μέσα την κολοκύθα την οποία έχω καθαρίσει από την φλούδα και έχω κόψει σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού και την σοτάρω για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτω και  τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το θυμάρι. Σκεπάζω το σκεύος, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα λιγκουίνι και τα βράζω al dente.
Παράλληλα κι αφού η κολοκύθα έχει μαλακώσει, σβήνω την φωτιά και την πολτοποιώ με την ράβδο χειρός.
(Σε περίπτωση που δεν έχεις ράβδο χειρός, πολτοποίησε με το εργαλείο του πουρέ. Αν δεν έχεις ούτε αυτό, μετέφερε την κολοκύθα σε ένα πολυκόφτη και πολτοποίησε την εκεί.)

Προσθέτω στην κολοκύθα την κρέμα τυριού κι ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Μεταφέρω τα ζυμαρικά πιρουνιά πιρουνιά από την κατσαρόλα τους στην σάλτσα, παίρνοντας μαζί και από το νεράκι τους και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Σερβίρω την μακαρονάδα με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζω το βούτυρο να λιώσει και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει, βάζω μέσα την κολοκύθα την οποία έχω καθαρίσει από την φλούδα και έχω κόψει σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού και την σοτάρω για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτω και  τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το θυμάρι. Σκεπάζω το σκεύος, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα λιγκουίνι και τα βράζω al dente.
Παράλληλα κι αφού η κολοκύθα έχει μαλακώσει, σβήνω την φωτιά και την πολτοποιώ με την ράβδο χειρός.
(Σε περίπτωση που δεν έχεις ράβδο χειρός, πολτοποίησε με το εργαλείο του πουρέ. Αν δεν έχεις ούτε αυτό, μετέφερε την κολοκύθα σε ένα πολυκόφτη και πολτοποίησε την εκεί.)

Προσθέτω στην κολοκύθα την κρέμα τυριού κι ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Μεταφέρω τα ζυμαρικά πιρουνιά πιρουνιά από την κατσαρόλα τους στην σάλτσα, παίρνοντας μαζί και από το νεράκι τους και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Σερβίρω την μακαρονάδα με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!