- 25'
Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζω το βούτυρο να λιώσει και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει, βάζω μέσα την κολοκύθα την οποία έχω καθαρίσει από την φλούδα και έχω κόψει σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού και την σοτάρω για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτω και τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το θυμάρι. Σκεπάζω το σκεύος, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα λιγκουίνι και τα βράζω al dente.
Παράλληλα κι αφού η κολοκύθα έχει μαλακώσει, σβήνω την φωτιά και την πολτοποιώ με την ράβδο χειρός.
(Σε περίπτωση που δεν έχεις ράβδο χειρός, πολτοποίησε με το εργαλείο του πουρέ. Αν δεν έχεις ούτε αυτό, μετέφερε την κολοκύθα σε ένα πολυκόφτη και πολτοποίησε την εκεί.)
Προσθέτω στην κολοκύθα την κρέμα τυριού κι ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Μεταφέρω τα ζυμαρικά πιρουνιά πιρουνιά από την κατσαρόλα τους στην σάλτσα, παίρνοντας μαζί και από το νεράκι τους και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Σερβίρω την μακαρονάδα με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζω το βούτυρο να λιώσει και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει, βάζω μέσα την κολοκύθα την οποία έχω καθαρίσει από την φλούδα και έχω κόψει σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού και την σοτάρω για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτω και τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το θυμάρι. Σκεπάζω το σκεύος, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα λιγκουίνι και τα βράζω al dente.
Παράλληλα κι αφού η κολοκύθα έχει μαλακώσει, σβήνω την φωτιά και την πολτοποιώ με την ράβδο χειρός.
(Σε περίπτωση που δεν έχεις ράβδο χειρός, πολτοποίησε με το εργαλείο του πουρέ. Αν δεν έχεις ούτε αυτό, μετέφερε την κολοκύθα σε ένα πολυκόφτη και πολτοποίησε την εκεί.)
Προσθέτω στην κολοκύθα την κρέμα τυριού κι ανακατεύω να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Μεταφέρω τα ζυμαρικά πιρουνιά πιρουνιά από την κατσαρόλα τους στην σάλτσα, παίρνοντας μαζί και από το νεράκι τους και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Σερβίρω την μακαρονάδα με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]