- 10'
Για τον κιμά:
Για την μπεσαμέλ:
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τρίβω στον τρίφτη τις ντομάτες και το χαλούμι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτω τον μοσχαρίσιο κιμά και τον σοτάρω πάρα πολύ καλά, μέχρι να αλλάξει εντελώς το χρώμα του. Αφού σοταριστεί καλά ο κιμάς προσθέτω τον πελτέ κι ανακατεύω ελαφρά. Συνεχίζω προσθέτοντας τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα. Σιγοβράζω τον κιμά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιει το μεγαλύτερο μέρος της σάλτσας του αλλά να μην είναι τελείως στεγνός.
Όση ώρα μαγειρεύεται ο κιμάς, ετοιμάζω τα ζυμαρικά. Τα προσθέτω σε αλατισμένο νερό και τα βράζω για δυο τρία λεπτά λιγότερο απ΄ ότι αναγράφεται στην συσκευασία τους. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω και τα βάζω πίσω στην κατσαρόλα όπου τα πασπαλίζω και τα ανακατεύω καλά, με την μισή ποσότητα από το τριμμένο χαλούμι. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτω το πέστο βασιλικό κι ανακατεύω για να πάει παντού. Συνεχίζω ρίχνοντας τα ζυμαρικά μέσα στον κιμά και ανακατεύω πολύ καλά και ύστερα τα στρώνω στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω (ταψί ή πυρίμαχο) και τα πασπαλίζω με λίγο από το χαλούμι που έχω κρατήσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζω τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το φρέσκο γάλα και το αλεύρι κι ανακατεύω πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
Ανάβω την φωτιά κι ανακατεύω σταθερά και διαρκώς μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μόλις σφίξει, προσθέτω το αλάτι, το βούτυρο και τα αυγά. Μόλις ρίξω τα αυγά ανακατεύω γρήγορα και πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τελειώνω προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Ρίχνω την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά, την απλώνω με την βοήθεια μιας σπάτουλας και πασπαλίζω την επιφάνεια της με το υπόλοιπο τριμμένο χαλούμι. Ψήνω το πατσίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά μέχρι η μπεσαμέλ να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
Προτιμώ να τρίβω τις ντομάτες στον τρίφτη κι αυτό γιατί στον πολυκόφτη χάνουν το έντονο κόκκινο χρώμα τους.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τρίβω στον τρίφτη τις ντομάτες και το χαλούμι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτω τον μοσχαρίσιο κιμά και τον σοτάρω πάρα πολύ καλά, μέχρι να αλλάξει εντελώς το χρώμα του. Αφού σοταριστεί καλά ο κιμάς προσθέτω τον πελτέ κι ανακατεύω ελαφρά. Συνεχίζω προσθέτοντας τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα. Σιγοβράζω τον κιμά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιει το μεγαλύτερο μέρος της σάλτσας του αλλά να μην είναι τελείως στεγνός.
Όση ώρα μαγειρεύεται ο κιμάς, ετοιμάζω τα ζυμαρικά. Τα προσθέτω σε αλατισμένο νερό και τα βράζω για δυο τρία λεπτά λιγότερο απ΄ ότι αναγράφεται στην συσκευασία τους. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω και τα βάζω πίσω στην κατσαρόλα όπου τα πασπαλίζω και τα ανακατεύω καλά, με την μισή ποσότητα από το τριμμένο χαλούμι. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτω το πέστο βασιλικό κι ανακατεύω για να πάει παντού. Συνεχίζω ρίχνοντας τα ζυμαρικά μέσα στον κιμά και ανακατεύω πολύ καλά και ύστερα τα στρώνω στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω (ταψί ή πυρίμαχο) και τα πασπαλίζω με λίγο από το χαλούμι που έχω κρατήσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζω τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το φρέσκο γάλα και το αλεύρι κι ανακατεύω πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
Ανάβω την φωτιά κι ανακατεύω σταθερά και διαρκώς μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μόλις σφίξει, προσθέτω το αλάτι, το βούτυρο και τα αυγά. Μόλις ρίξω τα αυγά ανακατεύω γρήγορα και πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τελειώνω προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Ρίχνω την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά, την απλώνω με την βοήθεια μιας σπάτουλας και πασπαλίζω την επιφάνεια της με το υπόλοιπο τριμμένο χαλούμι. Ψήνω το πατσίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά μέχρι η μπεσαμέλ να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
Προτιμώ να τρίβω τις ντομάτες στον τρίφτη κι αυτό γιατί στον πολυκόφτη χάνουν το έντονο κόκκινο χρώμα τους.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]