Σπαγγέτι ολικής αλέσης με πέστο βασιλικού, σολομό & φιλέτο αμυγδάλου
θαλασσινάκυρίως γεύμαλαχανικάπιάτα lightσολομόςτηγάνι

Σπαγγέτι ολικής αλέσης με πέστο βασιλικού, σολομό & φιλέτο αμυγδάλου

ΧΡΟΝΟΣ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
40'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 πακέτο Ολικής Άλεσης Melissa
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλος βασιλικός
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. πιπερι σε κόκκους
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 50 γρ. φιλέτο αμυγδάλου
  • 1 συσκευασία 250 γρ. καπνιστός σολομός
  • βασιλικός για το σερβίρισμα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τον βασιλικό, το σκόρδο, το πεκορίνο, την παρμεζάνα, το πιπέρι και το κουκουνάρι μαζί με το νερό. Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε σε δόσεις το ελαιόλαδο. Πρέπει το πεστο μας να έχει τέλεια, ντελικάτη υφή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό (1κ.σ.) και ελαιόλαδο(2κ.σ.).

Μόλις τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το πέστο. Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό και τον προσθέτουμε στα μακαρόνια μαζί με το φιλέτο αμυγδάλου.

Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα από λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

EXTRA TIP

Πρέπει το πεστο μας να έχει τέλεια, ντελικάτη υφή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό και ελαιόλαδο

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τον βασιλικό, το σκόρδο, το πεκορίνο, την παρμεζάνα, το πιπέρι και το κουκουνάρι μαζί με το νερό. Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε σε δόσεις το ελαιόλαδο. Πρέπει το πεστο μας να έχει τέλεια, ντελικάτη υφή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό (1κ.σ.) και ελαιόλαδο(2κ.σ.).

Μόλις τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το πέστο. Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό και τον προσθέτουμε στα μακαρόνια μαζί με το φιλέτο αμυγδάλου.

Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα από λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

EXTRA TIP

Πρέπει το πεστο μας να έχει τέλεια, ντελικάτη υφή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό και ελαιόλαδο

Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!