Γεμιστά μπισκότα με καρύδια από τον Άκη Πετρετζίκη
γλυκάγρήγορα πιάταπιάτα για φοιτητέςσιμιγδάλιφούρνος

Γεμιστά μπισκότα με καρύδια από τον Άκη Πετρετζίκη

ΧΡΟΝΟΣ: 55'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
55'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 200gr αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150gr Σιμιγδάλι Ψιλό Melissa
  • 70gr ζάχαρη
  • 150gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά μέτρια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ κανέλα
  • ⅓ κ.γ τζίντζερ ξερό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Για τη γέμιση

  • 50gr καρύδια
  • 30gr σταφίδες μαύρες

 

Για το σιρόπι

  • 500gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300gr νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ρίχνουμε το επόμενο αυγό πριν ανακατευτεί καλά το προηγούμενο. Η συνταγή θα σας δώσει 20-30 μπισκότα.

Βγάζουμε από το μίξερ τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30gr το καθένα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σταφίδες. Γεμίζουμε τα μπαλάκια τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο και έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσει.

Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω και αφήνουμε να το ρουφήξουν τα μπισκότα.

 

EXTRA TIP

Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα και είναι καυτά, τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ρίχνουμε το επόμενο αυγό πριν ανακατευτεί καλά το προηγούμενο. Η συνταγή θα σας δώσει 20-30 μπισκότα.

Βγάζουμε από το μίξερ τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30gr το καθένα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σταφίδες. Γεμίζουμε τα μπαλάκια τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο και έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσει.

Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω και αφήνουμε να το ρουφήξουν τα μπισκότα.

 

EXTRA TIP

Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα και είναι καυτά, τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Η συνταγή έγινε με σειρά Σιμιγδάλι Ψιλό

Σιμιγδάλι Ψιλό

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!