Κοτόπουλο κρασάτο “Coq au vin” από τον Άκη Πετρετζίκη
γρήγορα πιάταζυμαρικάκοτόπουλοκυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμα

Κοτόπουλο κρασάτο “Coq au vin” από τον Άκη Πετρετζίκη

ΧΡΟΝΟΣ: 75'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
75'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10-12
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. Πέννες Melissa Χρυσή Επιλογή
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 250 γρ. ζωμό κότας ή έναν κύβο κότας με 250 γρ. νερό.
  • 400 γρ. κονκασέ τομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 180 γρ. μπέικον σε κομμάτι
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια
  • ¼ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Άκη Πετρετζίκη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Άκη Πετρετζίκη.

Η συνταγή έγινε με σειρά Πέννες ριγέ Χρυσή Επιλογή

Πέννες ριγέ Χρυσή Επιλογή

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!