Λιγκουίνι με πέστο κολοκύθας από τον Άκη Πετρετζίκη
ζυμαρικάκυρίως γεύμαλαχανικάοικονομικά

Λιγκουίνι με πέστο κολοκύθας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΧΡΟΝΟΣ: 55'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
55'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500gr Λιγκουίνι Melissa Χρυσή Επιλογή
  • 1 ολόκληρη μικρή κολοκύθα γύρω στο 1,5 κιλό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250gr φέτα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
  • Φρέσκο κόλιανδρο για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους, περίπου 1 εκατοστό ο κάθες κύβος. Ραντίζουμε την κολοκύθα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 – 25 λεπτά, ώστε να φύγει αρκετή από την υγρασία της κολοκύθας.

Τη μισή από την κολοκύθα, την περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τα 100gr φέτα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μισό από τον ξερό κόλιαντρο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να γίνει ένα ωραίο πέστο.

Παράλληλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ξερό κόλιαντρο στους κύβους κολοκύθας που έμειναν και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φέτα. Σερβίρουμε με τον φρέσκο κόλιαντρο.

 

EXTRA TIP

Ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η κολοκύθα προσθέτουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο ώστε να βγει ένα αρκετά αραιό πέστο σαν ελαφρύ γιαούρτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους, περίπου 1 εκατοστό ο κάθες κύβος. Ραντίζουμε την κολοκύθα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 – 25 λεπτά, ώστε να φύγει αρκετή από την υγρασία της κολοκύθας.

Τη μισή από την κολοκύθα, την περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τα 100gr φέτα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μισό από τον ξερό κόλιαντρο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να γίνει ένα ωραίο πέστο.

Παράλληλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ξερό κόλιαντρο στους κύβους κολοκύθας που έμειναν και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φέτα. Σερβίρουμε με τον φρέσκο κόλιαντρο.

 

EXTRA TIP

Ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η κολοκύθα προσθέτουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο ώστε να βγει ένα αρκετά αραιό πέστο σαν ελαφρύ γιαούρτι.

Η συνταγή έγινε με σειρά Λιγκουίνι Χρυσή Επιλογή

Λιγκουίνι Χρυσή Επιλογή

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!