- 40'
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Με την βοήθεια μιας κουτάλας τον σπάμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 3 ακόμα λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένα νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει το αλεύρι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά και ρίχνουμε τους δυο κρόκους και το μισό τυρί ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε τα μισά σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αφαιρούμε τη δάφνη και αδειάζουμε τον κιμά επάνω στα μακαρόνια. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια επάνω από τον κιμά. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Με την βοήθεια μιας κουτάλας τον σπάμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 3 ακόμα λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένα νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει το αλεύρι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά και ρίχνουμε τους δυο κρόκους και το μισό τυρί ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε τα μισά σε ένα λαδωμένο ταψί.
Αφαιρούμε τη δάφνη και αδειάζουμε τον κιμά επάνω στα μακαρόνια. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια επάνω από τον κιμά. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]