Μακαρόνια με Κιμά
κιμάςκυρίως γεύμα

Μακαρόνια με Κιμά

ΧΡΟΝΟΣ: 50'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Σπαγγέτι Νο6 Melissa
  • 3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και σε μικρούς κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερυ, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 600γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο, τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1/4 κoυταλιά του γλυκού κανέλα
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 100ml νερό
  • 150g παρμεζάνα τριμμένη, για τον κιμά και για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, καρότα, το σέλερυ, το σκόρδο και στη συνέχεια σοτάρουμε
για 5-7 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουνε.
Προσθέτουμε τον πελτέ. Αυξάνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά,
σοτάροντας μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με τις ντομάτες κονκασέ, τα φύλλα βασιλικού, το δεντρολίβανο, την
ρίγανη, την δάφνη, την κανέλα, το μπούκοβο και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να έχουμε μια
πλούσια, παχιά σάλτσα.
Προσθέτουμε 75γρ. τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερού. Ανακατεύουμε τα
μακαρόνια με 4 γεμάτες κουτάλες κιμά και το νερό από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε
τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, περιχύνοντας με τον υπόλοιπο κιμά και με την
υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και επιπλέον πιπέρι για όποιον θέλει.

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, καρότα, το σέλερυ, το σκόρδο και στη συνέχεια σοτάρουμε
για 5-7 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουνε.
Προσθέτουμε τον πελτέ. Αυξάνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά,
σοτάροντας μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με τις ντομάτες κονκασέ, τα φύλλα βασιλικού, το δεντρολίβανο, την
ρίγανη, την δάφνη, την κανέλα, το μπούκοβο και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να έχουμε μια
πλούσια, παχιά σάλτσα.
Προσθέτουμε 75γρ. τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερού. Ανακατεύουμε τα
μακαρόνια με 4 γεμάτες κουτάλες κιμά και το νερό από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε
τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, περιχύνοντας με τον υπόλοιπο κιμά και με την
υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και επιπλέον πιπέρι για όποιον θέλει.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Σπαγγέτι Νο6 Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!