Ταλιατέλλες με κολοκύθα από την Mamatsita
ζυμαρικάκολοκύθακυρίως γεύμαλαχανικά

Ταλιατέλλες με κολοκύθα από την Mamatsita

ΧΡΟΝΟΣ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
40'
ΜΕΡΙΔΕΣ
3-4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500gr Ταλιατέλλες Melissa με αυγά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25gr.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500gr κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 300ml ζωμό κοτόπουλου
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρεις σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια σοτάρεις και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνεις πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας. Στο μεταξύ βράζεις τις ταλιατέλες al dente.

Και στη συνέχεια ή που θα σερβίρεις τις ταλιατέλλες σου στο πιάτο περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα ή που θα ρίξεις τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι να γνωριστούν σάλτσα και ζυμαρικά. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Σε κάθε περίπτωση, ρίξε και λίγο φρέσκο θυμάρι και μπόλικο τριμμένο τυράκι.

Ήταν για όλους μας η μακαρονάδα έκπληξη. Η «μακαρονάδα του φθινοπώρου» όπως την ονόμασαν. Κανείς από τους φίλους μου, (ούτε κι εγώ, αλήθεια σου λέω) δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το πόσο πολύ θα ταίριαζε η κολοκύθα σε ένα πιάτο ζυμαρικών. Από την άλλη όμως, το έχω ξαναπεί. Με αγάπη, Mamatsita.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρεις σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια σοτάρεις και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνεις πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας. Στο μεταξύ βράζεις τις ταλιατέλες al dente.

Και στη συνέχεια ή που θα σερβίρεις τις ταλιατέλλες σου στο πιάτο περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα ή που θα ρίξεις τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι να γνωριστούν σάλτσα και ζυμαρικά. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Σε κάθε περίπτωση, ρίξε και λίγο φρέσκο θυμάρι και μπόλικο τριμμένο τυράκι.

Ήταν για όλους μας η μακαρονάδα έκπληξη. Η «μακαρονάδα του φθινοπώρου» όπως την ονόμασαν. Κανείς από τους φίλους μου, (ούτε κι εγώ, αλήθεια σου λέω) δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το πόσο πολύ θα ταίριαζε η κολοκύθα σε ένα πιάτο ζυμαρικών. Από την άλλη όμως, το έχω ξαναπεί. Με αγάπη, Mamatsita.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Ταλιατέλλες με Αυγά Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!