Φιογκάκι με καπνιστό σολομό
γρήγορα πιάταζυμαρικάσολομός

Φιογκάκι με καπνιστό σολομό

ΧΡΟΝΟΣ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
3-4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Φιογκάκι Melissa
  • 250gr καπνιστό σολομό σε κομμάτια
  • 60ml βότκα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 20gr βούτυρο
  • 150gr τυρί κρέμα light
  • 100ml γάλα
  • 100ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 πρέζα εστραγκόν αποξηραμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα φιογκάκια. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον σολομό και τη βότκα και ανακατεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το θυμάρι και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τραβάμε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε τη σάλτσα στα φιογκάκια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα φιογκάκια. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον σολομό και τη βότκα και ανακατεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το θυμάρι και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τραβάμε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε τη σάλτσα στα φιογκάκια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Φιογκάκι Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!