Σπαγγετίνη με σύγκλινο και πορτοκάλι
γρήγορα πιάταζυμαρικάκυρίως γεύμαλαχανικά

Σπαγγετίνη με σύγκλινο και πορτοκάλι

ΧΡΟΝΟΣ: 35'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
35'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Σπαγγετίνη Νο. 7
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σύγκλινο ή μπέικον
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • ½ κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 150gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ξύσμα σε ένα μπρίκι με νερό. Μόλις πάρει μία βράση το σουρώνουμε. Το ξαναβάζουμε στο μπρίκι με λίγο νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει 1-2 βράσεις ακόμη το σουρώνουμε.

Μέσα σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι, βάζουμε το σύγκλινο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Το σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Μμμμμμμ.

Βάζουμε το ξύσμα σε ένα μπρίκι με νερό. Μόλις πάρει μία βράση το σουρώνουμε. Το ξαναβάζουμε στο μπρίκι με λίγο νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει 1-2 βράσεις ακόμη το σουρώνουμε.

Μέσα σε καυτό τηγάνι χωρίς λάδι, βάζουμε το σύγκλινο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Το σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Μμμμμμμ.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Σπαγγέτι Νο 7 Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!