- 30'
Για τη σάλτσα:
Για τα κεφτεδάκια:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σoτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε στον φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια μεγέθους 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό και τα σουρώνουμε.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια, και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Συνοδεύουν ιδανικά την προβολή ταινίας.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σoτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε στον φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια μεγέθους 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό και τα σουρώνουμε.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια, και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Συνοδεύουν ιδανικά την προβολή ταινίας.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]