Σπαγγέτι με κεφτεδάκια, η αυθεντική συνταγή της ταινίας “Η λαίδη και ο αλήτης”
ζυμαρικάκυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμα

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια, η αυθεντική συνταγή της ταινίας “Η λαίδη και ο αλήτης”

ΧΡΟΝΟΣ: 50'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Σπαγγέτι No. 6

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κιμά (από μοσχάρι ή κοτόπουλο)
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σoτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε στον φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια μεγέθους 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό και τα σουρώνουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια, και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Συνοδεύουν ιδανικά την προβολή ταινίας.

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σoτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε στον φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια μεγέθους 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό και τα σουρώνουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια, και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Συνοδεύουν ιδανικά την προβολή ταινίας.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Σπαγγέτι Νο 6 Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!