- 25'
Για τη γέμιση:
Για τη σάλτσα:
Για τη γέμιση
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κύβο, την τομάτα και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην τομάτα, τις μελιτζάνες και σε 6-7 λεπτά ρίχνουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό (πρέπει να είναι σφιχτή η ζύμη).
Για τη σάλτσα
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τον ζωμό. Τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 18 λεπτά (πρέπει να είναι αραιή). Γεμίζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα στο πυρέξ και τα τοποθετούμε στη σειρά (σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο).
Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν τελείως. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Τέλεια!
Για τη γέμιση
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κύβο, την τομάτα και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην τομάτα, τις μελιτζάνες και σε 6-7 λεπτά ρίχνουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό (πρέπει να είναι σφιχτή η ζύμη).
Για τη σάλτσα
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τον ζωμό. Τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 18 λεπτά (πρέπει να είναι αραιή). Γεμίζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα στο πυρέξ και τα τοποθετούμε στη σειρά (σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο).
Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν τελείως. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Τέλεια!
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]