Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη
κυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμαπιάτα light

Light παστίτσιο με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη

ΧΡΟΝΟΣ: 70'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
70'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-10
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. Τρυπητά No5 Melissa Ολικής Άλεσης

Για τον κιμά:

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 800 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα, light
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
  • 100 γρ. τυρί light

Για τη σύνθεση:

  • 200 γρ. τυρί light
  • πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό

Για το σερβίρισμα:

  • μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τον κρόκο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τα σπαγγέτι

  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Προσθέτουμε 150 γρ. από το τυρί, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό και το ασπράδι χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε όλο τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα μακαρόνια με τον κιμά.
  • Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, βάζουμε 50 γρ. τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό.

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τον κρόκο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τα σπαγγέτι

  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Προσθέτουμε 150 γρ. από το τυρί, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό και το ασπράδι χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε όλο τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα μακαρόνια με τον κιμά.
  • Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, βάζουμε 50 γρ. τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με μαϊντανό.
Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Τρυπητά Νο 5 Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!