- 20'
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε κάθε 2’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.
Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.
Σοτάρουμε για 1’ το σκορδάκι και την πιπεριά τσίλι, για να ενεργοποιήσουμε τη γεύση τους.
Συμπληρώνουμε τα φύλλα βασιλικού, που έχουμε χοντροκόψει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 20 δευτερόλεπτα. Τόσο, ώστε να απελευθερώσει το μαγικό αυτό βότανο τα αρώματα του.
Συμπληρώνουμε μέσα στο τηγάνι τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 5’ κι έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ξύδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Κάπου εδώ και όσο βράζει η σάλτσα μας, θα σουρώσουμε τα σπαγγέτι και θα τα αφήσουμε στην κατσαρόλα μαζί με 200ml από το νερό που έβρασαν. Περιχύνουμε με ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με αυτό τον τρόπο δεν κολλάνε τα ζυμαρικά.
Μετά από 10-12’ βρασίματος, θα χυλώσει και η σάλτσα ντομάτας. Σε αυτό το στάδιο, μεταφέρουμε τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να «χαθεί» μέσα στο φαγητό μας. Μην ανησυχείτε όμως, θα «εμφανιστεί» πάλι όταν τα δοκιμάσετε!
Σερβίρουμε σε πιάτα, όσο είναι ζεστά τα σπαγγέτι και μοιράζουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού σε κάθε πιάτο.Τρίβουμε ομοιόμορφα λίγο μαύρο πιπέρι επάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Το ξύδι είναι μυστικό συστατικό σε αυτήν τη συνταγή. Θα προσθέσει στην αψάδα της ντομάτας και θα ισορροπήσει τα λιπαρά του βουτύρου και της παρμεζάνας. Μη φοβηθείτε την καυτερή πιπεριά. Είναι σε μικρή ποσότητα και δεν έχει έντονα καυτερή γεύση το τελικό πιάτο. Δίνει όμως γευστική ένταση και παράλληλα εισπράττουμε τα οφέλη της καψαϊκίνης, δραστικού συστατικού των πιπεριών τσίλι. Όταν αλατίζουμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας, το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, είναι αυτό μίας σωστά αλατισμένης σούπας. Αν είστε από τα παιδιά που τρώνε όλο το φαγητό τους, αλλά αποφεύγουν τα ζωικά λιπαρά. Αφαιρέστε το φρέσκο βούτυρο και την παρμεζάνα από τη συνταγή, απλά προσθέστε το μισό νεράκι στα ζυμαρικά μετά το βράσιμο τους (100ml).
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε κάθε 2’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.
Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.
Σοτάρουμε για 1’ το σκορδάκι και την πιπεριά τσίλι, για να ενεργοποιήσουμε τη γεύση τους.
Συμπληρώνουμε τα φύλλα βασιλικού, που έχουμε χοντροκόψει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 20 δευτερόλεπτα. Τόσο, ώστε να απελευθερώσει το μαγικό αυτό βότανο τα αρώματα του.
Συμπληρώνουμε μέσα στο τηγάνι τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 5’ κι έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ξύδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Κάπου εδώ και όσο βράζει η σάλτσα μας, θα σουρώσουμε τα σπαγγέτι και θα τα αφήσουμε στην κατσαρόλα μαζί με 200ml από το νερό που έβρασαν. Περιχύνουμε με ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με αυτό τον τρόπο δεν κολλάνε τα ζυμαρικά.
Μετά από 10-12’ βρασίματος, θα χυλώσει και η σάλτσα ντομάτας. Σε αυτό το στάδιο, μεταφέρουμε τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να «χαθεί» μέσα στο φαγητό μας. Μην ανησυχείτε όμως, θα «εμφανιστεί» πάλι όταν τα δοκιμάσετε!
Σερβίρουμε σε πιάτα, όσο είναι ζεστά τα σπαγγέτι και μοιράζουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού σε κάθε πιάτο.Τρίβουμε ομοιόμορφα λίγο μαύρο πιπέρι επάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
Το ξύδι είναι μυστικό συστατικό σε αυτήν τη συνταγή. Θα προσθέσει στην αψάδα της ντομάτας και θα ισορροπήσει τα λιπαρά του βουτύρου και της παρμεζάνας. Μη φοβηθείτε την καυτερή πιπεριά. Είναι σε μικρή ποσότητα και δεν έχει έντονα καυτερή γεύση το τελικό πιάτο. Δίνει όμως γευστική ένταση και παράλληλα εισπράττουμε τα οφέλη της καψαϊκίνης, δραστικού συστατικού των πιπεριών τσίλι. Όταν αλατίζουμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας, το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, είναι αυτό μίας σωστά αλατισμένης σούπας. Αν είστε από τα παιδιά που τρώνε όλο το φαγητό τους, αλλά αποφεύγουν τα ζωικά λιπαρά. Αφαιρέστε το φρέσκο βούτυρο και την παρμεζάνα από τη συνταγή, απλά προσθέστε το μισό νεράκι στα ζυμαρικά μετά το βράσιμο τους (100ml).
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]