- 25'
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τις πλεξούδες και ανακατεύουμε κάθε 3’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.
Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3’ ή μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το φρέσκο σολομό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά η λευκή μας σάλτσα.
Στο επόμενο βήμα προσθέτουμε τα μικρά φύλλα σπανακιού, ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι.
Έχουμε σουρώσει τις πλεξούδες και συμπληρώνουμε στο τηγάνι με το σολομό και τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Ενώ πασπαλίζουμε με φρέσκο ξύσμα από λάιμ, τρίβουμε φρέσκο λευκό πιπέρι και απολαμβάνουμε!
—
Συμβουλές:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τις πλεξούδες και ανακατεύουμε κάθε 3’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.
Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3’ ή μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το φρέσκο σολομό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά η λευκή μας σάλτσα.
Στο επόμενο βήμα προσθέτουμε τα μικρά φύλλα σπανακιού, ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι.
Έχουμε σουρώσει τις πλεξούδες και συμπληρώνουμε στο τηγάνι με το σολομό και τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Ενώ πασπαλίζουμε με φρέσκο ξύσμα από λάιμ, τρίβουμε φρέσκο λευκό πιπέρι και απολαμβάνουμε!
—
Συμβουλές:
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]