CHRISTOS PAPAVAGELIS


PhD. MSc DIETICIAN
Με-νού και Υγεία

Two-Grain Wheat:

Nutritional value and benefits

Dhanavath, S., & Prasada Rao, U. J. S. (2017). Nutritional and Nutraceutical Properties of Triticum dicoccum Wheat and Its Health Benefits: An Overview. J Food Sci, 82(10), 2243-2250.
Giacintucci V, Guardeno L, Puig A, Hernando I, Sacchetti G, Pittia P. 2014. Composition, protein contents, and microstructural characterization of grains and flours of emmer wheats (Triticum turgidum ssp. dicoccum) of the central Italy type. Czech J Food Sci 32:115–21.
Gebruers K, Dornez E, Boros D, Dynkowska W, Bedo Z, Rakszegi M, Courtin CM. 2008. Variation in the content of dietary fiber and components thereof in wheats in the health grain diversity screen. J Agric Food Chem 56:9740–9.
Nilsson AC, Ostman EM, Holst J, Bjorch ME. 2007. Including indigestible carbohydrates in the evening meal of healthy subjects improves glucose tolerance, lowers inflammatory markets and increases satiety after and subsequent standardized breakfast. J Nutr 138:732–9.
Yenagi NB, Hanchinal RR, Patil CS, Koppikar V, Halagi M. 2001.Glycemic and lipidemic response to dicoccum wheat (Triticum dicoccum) in the diet of diabetic patients. Int J Diabetes Dev Countries 21:153–5.

Με-νού και Υγεία

Επειδή η διατροφή μας είναι η πηγή τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας, οι συνεργάτες μας διατροφολόγοι, Ιωάννα Κατσαρόλη και η ομάδα Nutrition Solutions, μας ενημερώνουν μέσα από συνταγές και άρθρα για το τι χρειάζεται να βάλουμε στις καθημερινές μας συνήθειες.

Αναζήτησε στη Melissa!

Search in Melissa