Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και ζάχαρη καρύδας
γλυκάεορταστικό

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και ζάχαρη καρύδας

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 - 6
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4 - 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 360 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Melissa
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 700 ml. νερό
  • 250 ml. χυμό πορτοκάλι
  • 540 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι. Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.
Ρίξτε τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό και ανακατέψτε.
Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρετε σε σκεύος της επιλογής σας αφού πρώτα πασπαλίσετε τον πάτο του σκεύους με τριμμένη καρύδα.
Αφήστε τον χαλβά να κρυώσει πριν τον ξεφορμάρετε.

Ξεκινήστε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι. Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.
Ρίξτε τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό και ανακατέψτε.
Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρετε σε σκεύος της επιλογής σας αφού πρώτα πασπαλίσετε τον πάτο του σκεύους με τριμμένη καρύδα.
Αφήστε τον χαλβά να κρυώσει πριν τον ξεφορμάρετε.

Η συνταγή έγινε με σειρά Αυθεντικές Γεύσεις

Αυθεντικές Γεύσεις

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!