- 15'
Τρίβουμε τις τομάτες μας και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ ψιλό καρέ και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν τις αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα υγρά που έχουν αφήσει οι πιπεριές τα θέλουμε γιατί δίνουν γεύση, οπότε δεν σκουπίζουμε καθόλου το τηγάνι. Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το εστραγκόν και το αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (1/2 κούπα).
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το μπρόκολο και τον κατεψυγμένο αρακά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα φιογκάκια και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μια διάτρητης κουτάλας στο τηγάνι μας. Δεν φοβόμαστε αν πάρουμε και νερό μαζί από την κατσαρόλα γιατί το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει ωραία ύφη και πυκνότητα η σάλτσα μας από το άμυλο των ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές, το μπρόκολο και τον αρακά, κόβουμε τα τοματίνια σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε το πιπέρι μας, και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Έτοιμα για σερβίρισμα!
EXTRA TIP
Ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το πιάτο μας, προσθέτουμε πιπέρι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας
Τρίβουμε τις τομάτες μας και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ ψιλό καρέ και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν τις αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα υγρά που έχουν αφήσει οι πιπεριές τα θέλουμε γιατί δίνουν γεύση, οπότε δεν σκουπίζουμε καθόλου το τηγάνι. Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το εστραγκόν και το αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (1/2 κούπα).
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το μπρόκολο και τον κατεψυγμένο αρακά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα φιογκάκια και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μια διάτρητης κουτάλας στο τηγάνι μας. Δεν φοβόμαστε αν πάρουμε και νερό μαζί από την κατσαρόλα γιατί το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει ωραία ύφη και πυκνότητα η σάλτσα μας από το άμυλο των ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές, το μπρόκολο και τον αρακά, κόβουμε τα τοματίνια σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε το πιπέρι μας, και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Έτοιμα για σερβίρισμα!
EXTRA TIP
Ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το πιάτο μας, προσθέτουμε πιπέρι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]