- 105'
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το σιρόπι
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ρίχνουμε το επόμενο αυγό πριν ανακατευτεί καλά το προηγούμενο. Η συνταγή θα σας δώσει 20-30 μπισκότα.
Βγάζουμε από το μίξερ τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30gr το καθένα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σταφίδες. Γεμίζουμε τα μπαλάκια τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο και έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω και αφήνουμε να το ρουφήξουν τα μπισκότα.
EXTRA TIP
Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα και είναι καυτά, τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ρίχνουμε το επόμενο αυγό πριν ανακατευτεί καλά το προηγούμενο. Η συνταγή θα σας δώσει 20-30 μπισκότα.
Βγάζουμε από το μίξερ τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30gr το καθένα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σταφίδες. Γεμίζουμε τα μπαλάκια τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο και έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω και αφήνουμε να το ρουφήξουν τα μπισκότα.
EXTRA TIP
Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα και είναι καυτά, τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]