- 50'
Για το ζωμό:
Για το ζωμό
Κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, σουρώνουμε καλά και ο ζωμός μας είναι έτοιμος.
Κύρια συνταγή
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια γάστρα-κατσαρόλα ιδανική και για μάτι και φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας. Προσέχουμε τα κομμάτια να έχουν χώρο και να μην τα βάλουμε απαραίτητα όλα μαζί και τα γυρνάμε προσεκτικά να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφού σοταριστούν και πάρουν ωραίο χρώμα τα αποσύρουμε. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Στη συνέχεια
Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας, ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, την κανέλα, τον γλυκάνισο Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό. Καπακώνουμε καλά με το καπάκι της γάστρας και κλείνουμε καλά τα ανοίγματα με αλουμινόχαρτο. Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 180ο C και βάζουμε την γάστρα μας μέσα. Χαμηλώνουμε στους 160ο και αφήνουμε περίπου για μια ώρα.
Ξαναδοκιμάστε αν το κρέας είναι μαλακό, βάλτε το κριθαράκι και αφήστε για 10 λεπτά ακόμα. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε μέσα για ένα εικοσάλεπτο. Σερβίρετε προαιρετικά με παρμεζάνα ή ξινομυζήθρα και μπόλικο πιπέρι.
EXTRA TIP
Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος, όσο σιγομαγειρεύεται μαλακώνει και νοστιμεύει περισσότερο.
Για το ζωμό
Κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, σουρώνουμε καλά και ο ζωμός μας είναι έτοιμος.
Κύρια συνταγή
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια γάστρα-κατσαρόλα ιδανική και για μάτι και φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας. Προσέχουμε τα κομμάτια να έχουν χώρο και να μην τα βάλουμε απαραίτητα όλα μαζί και τα γυρνάμε προσεκτικά να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφού σοταριστούν και πάρουν ωραίο χρώμα τα αποσύρουμε. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Στη συνέχεια
Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας, ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, την κανέλα, τον γλυκάνισο Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό. Καπακώνουμε καλά με το καπάκι της γάστρας και κλείνουμε καλά τα ανοίγματα με αλουμινόχαρτο. Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 180ο C και βάζουμε την γάστρα μας μέσα. Χαμηλώνουμε στους 160ο και αφήνουμε περίπου για μια ώρα.
Ξαναδοκιμάστε αν το κρέας είναι μαλακό, βάλτε το κριθαράκι και αφήστε για 10 λεπτά ακόμα. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε μέσα για ένα εικοσάλεπτο. Σερβίρετε προαιρετικά με παρμεζάνα ή ξινομυζήθρα και μπόλικο πιπέρι.
EXTRA TIP
Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος, όσο σιγομαγειρεύεται μαλακώνει και νοστιμεύει περισσότερο.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]