Καλοκαιρινή σαλάτα με κριθαράκι ολικής άλεσης απο την mamatsita
γρήγορα πιάταλαχανικάπιάτα lightσαλάτα

Καλοκαιρινή σαλάτα με κριθαράκι ολικής άλεσης απο την mamatsita

ΧΡΟΝΟΣ: 10'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
10'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 200 γρ. Κριθαράκι Μέτριο Ολικής Άλεσης Melissa
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • 1 αγγουράκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 100 γρ. φέτα
  • 1/2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

 

Για το dressing:

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ. σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινώ βράζοντας το κριθαράκι al dente σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Μόλις είναι έτοιμο το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει.
Σε περίπτωση που βιάζομαι, το στραγγίζω ρίχνοντας του τρεχούμενο νερό.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τα βρασμένα ρεβίθια και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή σε τέταρτα αν είναι αρκετά μεγάλα), το αγγουράκι κομμένο σε τριγωνάκια κόβοντας το κάθετα στη μέση και στη μέση ξανά, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.

Στη συνέχεια προσθέτω και το κριθαράκι και ανακατεύω απαλά.

Ετοιμάζω το dressing της σαλάτας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινώντας καλά.

Προσθέτω το dressing στη σαλάτα, ανακατεύω απαλά και σερβίρω.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

 

EXTRA TIP

Το καλοκαίρι μου αρέσει να βράζω τα ρεβίθια σε νερό μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και ένα φυλλαράκι δάφνη.
Ύστερα τα σουρώνω και τα φυλάω στο ψυγείο σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο, για να τα χρησιμοποιώ και στις σαλάτες.
Στο σούπερ μάρκετ θα βρεις και κατεψυγμένα ρεβίθια. Δεν χρειάζονται μούλιασμα από την προηγούμενη και βράζουν μέσα σε 20 λεπτά.

Ξεκινώ βράζοντας το κριθαράκι al dente σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Μόλις είναι έτοιμο το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει.
Σε περίπτωση που βιάζομαι, το στραγγίζω ρίχνοντας του τρεχούμενο νερό.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τα βρασμένα ρεβίθια και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή σε τέταρτα αν είναι αρκετά μεγάλα), το αγγουράκι κομμένο σε τριγωνάκια κόβοντας το κάθετα στη μέση και στη μέση ξανά, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.

Στη συνέχεια προσθέτω και το κριθαράκι και ανακατεύω απαλά.

Ετοιμάζω το dressing της σαλάτας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινώντας καλά.

Προσθέτω το dressing στη σαλάτα, ανακατεύω απαλά και σερβίρω.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

 

EXTRA TIP

Το καλοκαίρι μου αρέσει να βράζω τα ρεβίθια σε νερό μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και ένα φυλλαράκι δάφνη.
Ύστερα τα σουρώνω και τα φυλάω στο ψυγείο σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο, για να τα χρησιμοποιώ και στις σαλάτες.
Στο σούπερ μάρκετ θα βρεις και κατεψυγμένα ρεβίθια. Δεν χρειάζονται μούλιασμα από την προηγούμενη και βράζουν μέσα σε 20 λεπτά.

Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!