- 30'
Για τη μπεσαμέλ:
Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Έτοιμη η μπεσαμέλ.
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ζαμπόν, το μπέικον, την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το 1/3 του ρεγκάτο και τελευταία την μυζήθρα. Σε βουτυρωμένο σκεύος στρώνουμε μια σειρά λαζάνια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (λαζάνια – μείγμα), άλλες 4 φορές.
Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι με τυριά και τοποθετούμε και την 5η στρώση από τα λαζάνια. Ταυτόχρονα, έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα: Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει να γίνει μια πολύ αραιή μπεσαμέλ (σαν πυκνό γάλα).
Όσο είναι χλιαρή, τη ρίχνουμε στα λαζάνια. Πρέπει να τα καλύψει τελείως. Αν είναι λιγότερη, μπορούμε να προσθέσουμε γάλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του το σκεύος. Δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου αέρας.
Ψήνουμε σε μέτρια, προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς. Bγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς. Πριν σερβίρουμε απλώνουμε πάνω από κάθε κομμάτι 1 κουταλάκι κέτσαπ.
Δεν είναι τόσο δύσκολο, απλώς χρειάζεται να διαβαστεί η συνταγή περισσότερες από 1 φορές. Καλή όρεξη!
EXTRA TIP
Η μπεσαμέλ σε αυτή τη συνταγή, θα πρέπει να είναι αραιή (σαν πυκνό γάλα).
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Έτοιμη η μπεσαμέλ.
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ζαμπόν, το μπέικον, την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το 1/3 του ρεγκάτο και τελευταία την μυζήθρα. Σε βουτυρωμένο σκεύος στρώνουμε μια σειρά λαζάνια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (λαζάνια – μείγμα), άλλες 4 φορές.
Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι με τυριά και τοποθετούμε και την 5η στρώση από τα λαζάνια. Ταυτόχρονα, έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα: Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει να γίνει μια πολύ αραιή μπεσαμέλ (σαν πυκνό γάλα).
Όσο είναι χλιαρή, τη ρίχνουμε στα λαζάνια. Πρέπει να τα καλύψει τελείως. Αν είναι λιγότερη, μπορούμε να προσθέσουμε γάλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του το σκεύος. Δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου αέρας.
Ψήνουμε σε μέτρια, προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς. Bγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς. Πριν σερβίρουμε απλώνουμε πάνω από κάθε κομμάτι 1 κουταλάκι κέτσαπ.
Δεν είναι τόσο δύσκολο, απλώς χρειάζεται να διαβαστεί η συνταγή περισσότερες από 1 φορές. Καλή όρεξη!
EXTRA TIP
Η μπεσαμέλ σε αυτή τη συνταγή, θα πρέπει να είναι αραιή (σαν πυκνό γάλα).
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]