- 60'
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, καρότα, το σέλερυ, το σκόρδο και στη συνέχεια σοτάρουμε
για 5-7 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουνε.
Προσθέτουμε τον πελτέ. Αυξάνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά,
σοτάροντας μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με τις ντομάτες κονκασέ, τα φύλλα βασιλικού, το δεντρολίβανο, την
ρίγανη, την δάφνη, την κανέλα, το μπούκοβο και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να έχουμε μια
πλούσια, παχιά σάλτσα.
Προσθέτουμε 75γρ. τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερού. Ανακατεύουμε τα
μακαρόνια με 4 γεμάτες κουτάλες κιμά και το νερό από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε
τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, περιχύνοντας με τον υπόλοιπο κιμά και με την
υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και επιπλέον πιπέρι για όποιον θέλει.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, καρότα, το σέλερυ, το σκόρδο και στη συνέχεια σοτάρουμε
για 5-7 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουνε.
Προσθέτουμε τον πελτέ. Αυξάνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά,
σοτάροντας μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με τις ντομάτες κονκασέ, τα φύλλα βασιλικού, το δεντρολίβανο, την
ρίγανη, την δάφνη, την κανέλα, το μπούκοβο και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να έχουμε μια
πλούσια, παχιά σάλτσα.
Προσθέτουμε 75γρ. τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερού. Ανακατεύουμε τα
μακαρόνια με 4 γεμάτες κουτάλες κιμά και το νερό από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε
τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, περιχύνοντας με τον υπόλοιπο κιμά και με την
υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και επιπλέον πιπέρι για όποιον θέλει.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]