Πέννες ογκρατέν με τομάτα και πέστο βασιλικό από τη Mamatsita
ζυμαρικάκυρίως γεύμαφούρνος

Πέννες ογκρατέν με τομάτα και πέστο βασιλικό από τη Mamatsita

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία πέννες ριγέ Melissa
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 100 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 10 φέτες γκούντα ή κασέρι
  • αλάτι & πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

  • 1/4 κούπας αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικό
  • 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βράζω τα ζυμαρικά al dente. Στο μεταξύ ετοιμάζω την σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το βούτυρο να λιώσει, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω διαρκώς για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα, το οποίο έχω βγάλει εκτός ψυγείου για 10 με 15 λεπτά, σταδιακά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αν η σάλτσα είναι αραιή συμπληρώνω με λίγο ακόμα αλεύρι (1 κ.σ). Αν η σάλτσα είναι πηχτή, αραιώνω με λίγο ακόμα γάλα (1/4 κούπας).

Αποσύρω τη σάλτσα από την φωτιά και της προσθέτω το πέστο βασιλικό, την θρυμματισμένη φέτα και το πιπέρι κι ανακατεύω καλά.

Στο μεταξύ έχουν ήδη βράσει οι πέννες. Τις στραγγίζω, τις ξαναρίχνω στην κατσαρόλα και τους προσθέτω την σάλτσα. Ανακατεύω καλά για να πάει η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά. Στρώνω ροδέλες ντομάτας στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ, απλώνω την μισή ποσότητα των ζυμαρικών και στη συνέχεια προσθέτω από πάνω τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί αλλά και τις φέτες τυριού του τοστ.

Μην περιοριστείς με τα συγκεκριμένα τυριά. Απλά χρησιμοποίησε ό,τι τυρί σου βρίσκεται στο ψυγείο.Κασέρι, γκούντα, έμενταλ, ρεγκάτο θα δώσουν επίσης νοστιμιά. Συνεχίζω την δεύτερη στρώση επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Δηλ. ροδέλες ντομάτας, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια υπέροχη χρυσαφένια κρούστα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita

 

EXTRA TIP

Η συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό, ή με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό ολικής αλέσεως.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βράζω τα ζυμαρικά al dente. Στο μεταξύ ετοιμάζω την σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το βούτυρο να λιώσει, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω διαρκώς για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα, το οποίο έχω βγάλει εκτός ψυγείου για 10 με 15 λεπτά, σταδιακά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αν η σάλτσα είναι αραιή συμπληρώνω με λίγο ακόμα αλεύρι (1 κ.σ). Αν η σάλτσα είναι πηχτή, αραιώνω με λίγο ακόμα γάλα (1/4 κούπας).

Αποσύρω τη σάλτσα από την φωτιά και της προσθέτω το πέστο βασιλικό, την θρυμματισμένη φέτα και το πιπέρι κι ανακατεύω καλά.

Στο μεταξύ έχουν ήδη βράσει οι πέννες. Τις στραγγίζω, τις ξαναρίχνω στην κατσαρόλα και τους προσθέτω την σάλτσα. Ανακατεύω καλά για να πάει η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά. Στρώνω ροδέλες ντομάτας στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ, απλώνω την μισή ποσότητα των ζυμαρικών και στη συνέχεια προσθέτω από πάνω τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί αλλά και τις φέτες τυριού του τοστ.

Μην περιοριστείς με τα συγκεκριμένα τυριά. Απλά χρησιμοποίησε ό,τι τυρί σου βρίσκεται στο ψυγείο.Κασέρι, γκούντα, έμενταλ, ρεγκάτο θα δώσουν επίσης νοστιμιά. Συνεχίζω την δεύτερη στρώση επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Δηλ. ροδέλες ντομάτας, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια υπέροχη χρυσαφένια κρούστα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita

 

EXTRA TIP

Η συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό, ή με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό ολικής αλέσεως.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Πέννες ριγέ Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!