Πίτσα με Σιμιγδάλι

Πίτσα με Σιμιγδάλι

ΧΡΟΝΟΣ: 45'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 πίτσες
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
45'
ΜΕΡΙΔΕΣ
3 πίτσες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 225 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 450 γρ. σιμιγδάλι μέτριο Melissa + 50 γρ. επιπλέον για το άνοιγμα
  • 10 γρ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα του μπολ

 

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε τη ζύμη.

Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι τα ζυμαράκια και τον πάγκο, και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.

Μοιράζουμε στο κάθε ζυμάρι το 1/3 από τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα, το μπέικον, την πιπεριά και τα μανιτάρια.

Μεταφέρουμε τη μία πίτσα σε ένα ταψί, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τις άλλες 2 πίτσες και σερβίρουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε τη ζύμη.

Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι τα ζυμαράκια και τον πάγκο, και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.

Μοιράζουμε στο κάθε ζυμάρι το 1/3 από τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα, το μπέικον, την πιπεριά και τα μανιτάρια.

Μεταφέρουμε τη μία πίτσα σε ένα ταψί, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τις άλλες 2 πίτσες και σερβίρουμε.

Η συνταγή έγινε με Σιμιγδάλι Μέτριο Melissa

Σιμιγδάλι

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!