Πλεξούδες Χρυσή Επιλογή με Λευκή Σάλτσα, Σολομό & Σπανάκι
ζυμαρικάπιάτα lightσολομός

Πλεξούδες Χρυσή Επιλογή με Λευκή Σάλτσα, Σολομό & Σπανάκι

ΧΡΟΝΟΣ: 25'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
25'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

  • 1 πακέτο Πλεξούδες Melissa Χρυσή Επιλογή, 500g
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 μέτριο λευκό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. φιλέτο σολομού, σε κύβους
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 330 mlκρέμα γάλακτος, min 30% λιπαρά
  • 150 ml νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 100 γραμ. baby σπανάκι, πλυμμένο
  • Αλάτι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τις πλεξούδες και ανακατεύουμε κάθε 3’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.

Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3’ ή μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το φρέσκο σολομό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ψηθεί από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά η λευκή μας σάλτσα.

Στο επόμενο βήμα προσθέτουμε τα μικρά φύλλα σπανακιού, ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι.

Έχουμε σουρώσει τις πλεξούδες και συμπληρώνουμε στο τηγάνι με το σολομό και τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Ενώ πασπαλίζουμε με φρέσκο ξύσμα από λάιμ, τρίβουμε φρέσκο λευκό πιπέρι και απολαμβάνουμε!

Συμβουλές:

  • Όταν σοτάρουμε τον σολομό ο στόχος μας είναι απλά να του δώσουμε χρώμα, άρα προσέχουμε να μην παραψηθεί και στεγνώσει. Αφού μετά θα μαγειρευτεί αρκετά λεπτά, με το κρασί και την κρέμα γάλακτος.
  • Το λάιμ, γνωστό σε συγκεκριμένους κύκλους και σαν μοσχολέμονο, είναι απαραίτητο σε αυτό το πιάτο. Θα ταιριάξει τέλεια και θα αναδείξει τη γεύση του σολομού, ενώ θα «σπάσει» τη λιπαρή γεύση της κρέμας γάλακτος, χαρίζοντας ισορροπία στη συνταγή μας. Μπορεί φυσικά να αντικατασταθεί με ξύσμα λεμονιού, σε μικρότερη ποσότητα.
  • Μια εκδοχή αυτής της συνταγής, χρησιμοποιεί βότκα αντί για λευκό κρασί. Στην ίδια αναλογία και με τον ίδιο τρόπο. Αγαπάμε και τις δυο εκδοχές.
  • Μη διστάσετε μαζί με τη δροσιά του λάιμ ή του λεμονιού, να προσθέσετε και λίγη αψάδα παραπάνω. Πασπαλίζοντας με ελάχιστο πιπέρι καγιέν, εκτός από το πιπέρι.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τις πλεξούδες και ανακατεύουμε κάθε 3’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.

Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3’ ή μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το φρέσκο σολομό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ψηθεί από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά η λευκή μας σάλτσα.

Στο επόμενο βήμα προσθέτουμε τα μικρά φύλλα σπανακιού, ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι.

Έχουμε σουρώσει τις πλεξούδες και συμπληρώνουμε στο τηγάνι με το σολομό και τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Ενώ πασπαλίζουμε με φρέσκο ξύσμα από λάιμ, τρίβουμε φρέσκο λευκό πιπέρι και απολαμβάνουμε!

Συμβουλές:

  • Όταν σοτάρουμε τον σολομό ο στόχος μας είναι απλά να του δώσουμε χρώμα, άρα προσέχουμε να μην παραψηθεί και στεγνώσει. Αφού μετά θα μαγειρευτεί αρκετά λεπτά, με το κρασί και την κρέμα γάλακτος.
  • Το λάιμ, γνωστό σε συγκεκριμένους κύκλους και σαν μοσχολέμονο, είναι απαραίτητο σε αυτό το πιάτο. Θα ταιριάξει τέλεια και θα αναδείξει τη γεύση του σολομού, ενώ θα «σπάσει» τη λιπαρή γεύση της κρέμας γάλακτος, χαρίζοντας ισορροπία στη συνταγή μας. Μπορεί φυσικά να αντικατασταθεί με ξύσμα λεμονιού, σε μικρότερη ποσότητα.
  • Μια εκδοχή αυτής της συνταγής, χρησιμοποιεί βότκα αντί για λευκό κρασί. Στην ίδια αναλογία και με τον ίδιο τρόπο. Αγαπάμε και τις δυο εκδοχές.
  • Μη διστάσετε μαζί με τη δροσιά του λάιμ ή του λεμονιού, να προσθέσετε και λίγη αψάδα παραπάνω. Πασπαλίζοντας με ελάχιστο πιπέρι καγιέν, εκτός από το πιπέρι.
Η συνταγή έγινε με Πλεξούδες Χρυσή Επιλογή

Πλεξούδες Χρυσή Επιλογή

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!