Ραβανί
πιάτα lightσιμιγδάλιχαλβάς

Ραβανί

ΧΡΟΝΟΣ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10-12
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 2 φλιτζάνια Melissa Σιμιγδάλι Ψιλό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. σόδα
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κοπανισμένα
  • Λίγη σαντιγί
  • Λίγο ρόδι

 

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3½ φλιτζάνια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου αλεύρι – μαρέγκα εναλλάξ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

Ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις το ραβανί μισοκρυώσει το περιχύνουμε λίγο-λίγο με το σιρόπι. Διακοσμούμε με σαντιγί, κομματάκια ρόδι και αμύγδαλα.

Το απόλυτο παραδοσιακό γλυκό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου αλεύρι – μαρέγκα εναλλάξ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

Ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις το ραβανί μισοκρυώσει το περιχύνουμε λίγο-λίγο με το σιρόπι. Διακοσμούμε με σαντιγί, κομματάκια ρόδι και αμύγδαλα.

Το απόλυτο παραδοσιακό γλυκό.

Η συνταγή έγινε με σειρά Σιμιγδάλι Ψιλό

Σιμιγδάλι Ψιλό

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!