Σοκολατένιος χαλβάς ΑΠΌ ΤΗΝ MAMAKNOWS
γλυκά

Σοκολατένιος χαλβάς ΑΠΌ ΤΗΝ MAMAKNOWS

ΧΡΟΝΟΣ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό Melissa
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 100 γρ. cranberries
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • Ρόδι, για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι Melissa και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει λίγο το σιμιγδάλι.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα άλλο κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το σιρόπι με μία κουτάλα σιγά σιγά μέσα στο σιμιγδάλι προσέχοντας πολύ να μην καούμε, γιατί το σιμιγδάλι πετάγεται.

Μόλις ρίξουμε όλο το σιρόπι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τα cranberries και τα ενσωματώνουμε στον χαλβά.

Βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα με τρύπα στη μέση και τον αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα να κρυώσει.

Τον πασπαλίζουμε με ρόδι και τον τρώμε.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι Melissa και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει λίγο το σιμιγδάλι.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα άλλο κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το σιρόπι με μία κουτάλα σιγά σιγά μέσα στο σιμιγδάλι προσέχοντας πολύ να μην καούμε, γιατί το σιμιγδάλι πετάγεται.

Μόλις ρίξουμε όλο το σιρόπι, προσθέτουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τα cranberries και τα ενσωματώνουμε στον χαλβά.

Βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα με τρύπα στη μέση και τον αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα να κρυώσει.

Τον πασπαλίζουμε με ρόδι και τον τρώμε.

Η συνταγή έγινε με σειρά Σιμιγδάλι Χονδρό

Σιμιγδάλι Χονδρό

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!