- 30'
Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά τα μανιτάρια. Αφού πάρουν ωραίο χρώμα και μαγειρευτούν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε το μπέικον που το έχουμε κόψει σε κυβάκια 1x1cm. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ώστε να καραμελώσουν καλά και να βγει το λίπος από το μπέικον.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το στριφτό μας. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε αλλά αφήνουμε μια κούπα από το νερό στην άκρη. Μόλις το μπέικον ροδίσει καλά και έχουν βγει τα λιπαρά του, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και ρίχνουμε πάρα πολύ πιπέρι (ανάλογα με την προτίμησή μας), τον κρόκο, τη μισή παρμεζάνα, λίγο μοσχοκάρυδο και μισή από την κούπα νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε τα λιπαρά που έχουν κολλήσει πιθανά στον πάτο του τηγανιού και να αναμείξουμε τη σάλτσα μας.
Βάζουμε μέσα στο τηγάνι το στριφτό και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να πάρει μια φορά βράση. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το θυμάρι ή την ρίγανη.
EXTRA TIP
Στη συνταγή δεν δίνουμε αλάτι, γιατί είναι ιδιαίτερα αλμυρά και η παρμεζάνα και το μπέικον.
Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά τα μανιτάρια. Αφού πάρουν ωραίο χρώμα και μαγειρευτούν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε το μπέικον που το έχουμε κόψει σε κυβάκια 1x1cm. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ώστε να καραμελώσουν καλά και να βγει το λίπος από το μπέικον.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το στριφτό μας. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε αλλά αφήνουμε μια κούπα από το νερό στην άκρη. Μόλις το μπέικον ροδίσει καλά και έχουν βγει τα λιπαρά του, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και ρίχνουμε πάρα πολύ πιπέρι (ανάλογα με την προτίμησή μας), τον κρόκο, τη μισή παρμεζάνα, λίγο μοσχοκάρυδο και μισή από την κούπα νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε τα λιπαρά που έχουν κολλήσει πιθανά στον πάτο του τηγανιού και να αναμείξουμε τη σάλτσα μας.
Βάζουμε μέσα στο τηγάνι το στριφτό και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να πάρει μια φορά βράση. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το θυμάρι ή την ρίγανη.
EXTRA TIP
Στη συνταγή δεν δίνουμε αλάτι, γιατί είναι ιδιαίτερα αλμυρά και η παρμεζάνα και το μπέικον.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]