- 20'
Για τη ζύμη
Για το ψήσιμο
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια των 50 γρ., πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για ακόμα 30 λεπτά.
Ρίχνουμε τα 50 γρ. σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε πάνω τα ζυμαράκια.
Ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 20 εκ. (Αν κολλάνε βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι.)
—
Για το ψήσιμο:
Βρέχουμε μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Ρίχνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο και μεταφέρουμε την πρώτη τορτίγια.
Ψήνουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε την τορτίγια μέσα στην πετσέτα και την αφήνουμε τυλιγμένη ώστε να μείνει μαλακή καθώς κρυώνει.
Σκουπίζουμε ελαφρά το τηγάνι, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τορτίγιες και σερβίρουμε.
—
Συμβουλές:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αλείφουμε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.)
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια των 50 γρ., πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για ακόμα 30 λεπτά.
Ρίχνουμε τα 50 γρ. σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε πάνω τα ζυμαράκια.
Ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 20 εκ. (Αν κολλάνε βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι.)
—
Για το ψήσιμο:
Βρέχουμε μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
Ρίχνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο και μεταφέρουμε την πρώτη τορτίγια.
Ψήνουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε την τορτίγια μέσα στην πετσέτα και την αφήνουμε τυλιγμένη ώστε να μείνει μαλακή καθώς κρυώνει.
Σκουπίζουμε ελαφρά το τηγάνι, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τορτίγιες και σερβίρουμε.
—
Συμβουλές:
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]