- 35'
Για τη ζύμη:
—
Για τη γέμιση:
—
Για τη σύνθεση:
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
—
Για τη Γέμιση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα αβγά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
—
Για την σύνθεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αρκετό σιμιγδάλι, και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 40-50 εκ.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί 30×40 εκ., ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα 2 φύλλα.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα 3 φύλλα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 65-70 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
—
Για τη Γέμιση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα αβγά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
—
Για την σύνθεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αρκετό σιμιγδάλι, και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 40-50 εκ.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί 30×40 εκ., ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα 2 φύλλα.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα 3 φύλλα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 65-70 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]