Τυρόπιτα
πιάτα lightπίτασιμιγδάλιτυρί

Τυρόπιτα

ΧΡΟΝΟΣ: 95'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
95'
ΜΕΡΙΔΕΣ
10-12
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. ξύδι, από λευκό κρασί
  • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. νερό

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. φέτα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 αβγά

Για τη σύνθεση:

  • 150 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι μέτριο Melissa, για το άνοιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.

Για τη Γέμιση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα αβγά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για την σύνθεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αρκετό σιμιγδάλι, και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 40-50 εκ.

Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί 30×40 εκ., ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα 2 φύλλα.

Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα 3 φύλλα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 65-70 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.

Για τη ζύμη:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.

Για τη Γέμιση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα αβγά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για την σύνθεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αρκετό σιμιγδάλι, και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 40-50 εκ.

Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί 30×40 εκ., ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα 2 φύλλα.

Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα άλλα 3 φύλλα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 65-70 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.

Η συνταγή έγινε με Σιμιγδάλι Μέτριο Melissa

Σιμιγδάλι

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!