Vegan light κρεμώδης καρμπονάρα με ριγκατόνι χαρουπιού
γρήγορα πιάταλαχανικάοικονομικάπιάτα light

Vegan light κρεμώδης καρμπονάρα με ριγκατόνι χαρουπιού

ΧΡΟΝΟΣ: 35'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
35'
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 125 γρ. (2 φλ.) Ριγκατόνι Χαρουπιού Ολικής Άλεσης
  • 100 γρ. (1 φλ.) ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. (1 φλ.) σάλτσα κουνουπιδιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. (1 φλ.) μανιτάρια της επιλογής σας
  • 12 γρ. (6 κ.σ.) τριμμένο vegan κίτρινο τυρί
  • 10 γρ. (1/2 φλ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Για την σάλτσα κουνουπιδιού:

  • 200 γρ. (2 φλ.) κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 500 γρ. (2 και 1/4 φλ.) ζωμό λαχανικών
  • 80 γρ. (1/4 φλ. περίπου) ελαιόλαδο
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα κουνουπιδιού.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, να τρυπιέται δηλαδή με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις χτυπηθεί προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και την σως κουνουπιδιού.

Στο μεταξύ βράζουμε και σε ένα κατσαρολάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι χαρουπιού ολικής άλεσης. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σως κουνουπιδιού.

Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε την θεϊκή εναλλακτική αλλά πεντανόστιμη καρμπονάρα μας.

 

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα κουνουπιδιού.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, να τρυπιέται δηλαδή με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις χτυπηθεί προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και την σως κουνουπιδιού.

Στο μεταξύ βράζουμε και σε ένα κατσαρολάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι χαρουπιού ολικής άλεσης. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σως κουνουπιδιού.

Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε την θεϊκή εναλλακτική αλλά πεντανόστιμη καρμπονάρα μας.

 

Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!