- 30'
Για την σάλτσα κουνουπιδιού:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα κουνουπιδιού.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, να τρυπιέται δηλαδή με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις χτυπηθεί προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και την σως κουνουπιδιού.
Στο μεταξύ βράζουμε και σε ένα κατσαρολάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι χαρουπιού ολικής άλεσης. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σως κουνουπιδιού.
Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε την θεϊκή εναλλακτική αλλά πεντανόστιμη καρμπονάρα μας.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα κουνουπιδιού.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, να τρυπιέται δηλαδή με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις χτυπηθεί προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και την σως κουνουπιδιού.
Στο μεταξύ βράζουμε και σε ένα κατσαρολάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι χαρουπιού ολικής άλεσης. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σως κουνουπιδιού.
Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε την θεϊκή εναλλακτική αλλά πεντανόστιμη καρμπονάρα μας.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]