- 20'
Για τα ψητά ντοματίνια
—
Για τη σάλτσα φέτας
—
Για τη σύνθεση
—
Για το σερβίρισμα
Για τα ψητά ντοματίνια:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε και αυτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
—
Για τη σάλτσα φέτας:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σπάμε μέσα τη φέτα με τα χέρια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
—
Για τη σύνθεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών με μια βαθιά κουτάλα, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν.
Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα ντοματίνια.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τα ψητά ντοματίνια:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε και αυτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
—
Για τη σάλτσα φέτας:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σπάμε μέσα τη φέτα με τα χέρια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
—
Για τη σύνθεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών με μια βαθιά κουτάλα, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν.
Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα ντοματίνια.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]