Μία μεγάλη Ιστορία

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 1947
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 1947 Το πρώτο εργοστάσιο στην Αθήνα

Ο Αλέξανδρος Κίκιζας ιδρύει τη βιομηχανία  ζυμαρικών Melissa, με έδρα την Αθήνα.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ 1962
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ 1962 Η πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής

Η εταιρία αποκτά την πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας την παραγωγή της Melissa.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1965
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1965 Mιά ισχυρή γυναίκα σε μία καίρια θέση

Την διοίκηση της εταιρίας, αναλαμβάνει η χήρα του ιδρυτού Κωνσταντίνα Κίκιζα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ 1967
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ 1967 Αυτοματοποίηση της συσκευασίας

Ακολουθεί η αυτοματοποίηση της συσκευασίας και έτσι η συνέχεια του εκσυγχρονισμού της Melissa, λίγα χρόνια αργότερα μετά την ανάληψη της διοίκησης απο την κα. Κωνσταντίνα Κικίζα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΗΜΗ 1972
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΗΜΗ 1972 Οι πρώτες εξαγωγές

Η πρώτη φορά που η Melissa φτάνει σε τραπέζια εκτός Ελλάδας, με την εξαγωγή 32 τόνων ζυμαρικών στην αγορά της Αμερικής, ξεκινώντας τη διάδοση του ονόματός της, υπερατλαντικά.

ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 1974
ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 1974 Κατασκευή μύλου σιμιγδαλιού

Κατασκευή μύλου σιμιγδαλιού στη Λάρισα Θεσσαλίας, παράγοντας σιμιγδάλι ειδικά για το εργοστάσιο ζυμαρικών της Melissa.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΩΝ 1975
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΩΝ 1975 O Γεώργιος Κίκιζας στη διοίκηση

Ο Γεώργιος Κίκιζας, αναλαμβάνει τη διοίκηση της Εταιρείας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 1980
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 1980 Καθετοποιημένη παραγωγή ζυμαρικών

Η μονάδα παραγωγής ζυμαρικών μεταφέρεται από την Αθήνα στη Λάρισα. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κατέχει το πρώτο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και εργοστασίου ζυμαρικών στην Ελλάδα με δυναμικότητα 20.000 τόνων ετησίως αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 1992
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 1992 Νο.1 Παραγωγός στην Ελλάδα

Ανάδειξη σε Nο.1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα και κατάταξη της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στις 10 πιο κερδοφόρες εταιρίες τροφίμων.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 1996
ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 1996 Ο κλάδος του food service

Η Melissa προχωρά στη δημιουργία κλάδου πωλήσεων προϊόντων Food Service σε  ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και όλον τον κλάδο της εστίασης.

ΑΛΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1998
ΑΛΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1998 Αύξηση εξαγωγών

Οι συνολικές ετήσιες εξαγωγές της εταιρίας ξεπερνούν τους 15.000 τόνους.

ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2007
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2007 Σειρά Melissa ολικής άλεσης

Λανσάρισμα της σειράς ζυμαρικών Melissa Ολικής Αλέσης.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ 2009
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ 2009 Σειρά Melissa pasta kids

Λανσάρισμα της πρωτοποριακής σειράς παιδικών ζυμαρικών Melissa PASTA KIDS.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2010
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2010 Ολοκλήρωση επενδυτικού προγράμματος

Ολοκλήρωση του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 11 εκ. € στο εργοστάσιο της Λάρισας. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ αυξάνει την ετήσια δυναμική της στους 90.000 τόνους ζυμαρικών.

Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΩΝ 2013
Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΩΝ 2013 Τρείς γενιές γεμάτες καινοτομία

Πρόεδρος της εταιρίας ο Γεώργιος Κίκιζας, Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Κίκιζας και το ίδιο έτος λανσάρονται τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2014
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2014 Σειρά Melissa χρυσή επιλογή

Λανσάρισμα ζυμαρικών Melissa Χρυσή Επιλογή σε συνεργασία με την Αμερικάνικη σχολή Θεσσαλονίκης.

ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 2015
ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 2015 Ακαδημία Σίτου

Ίδρυση ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ με σκοπό την εκπαίδευση νέων αγροτών. Λανσάρισμα της σειράς Melissa BIO.

ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2016
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2016 Σειρά Melissa ολικής από δίκοκκο σιτάρι

Λανσάρισμα ζυμαρικών Ολικής Άλεσης από δίκοκκο σιτάρι.

ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2018
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2018 Σειρά Melissa με Β- Γλυκάνη και high protein

Λανσάρισμα ζυμαρικών με β-γλυκάνη και high protein (+50% πρωτεΐνη). Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρίας ξεπερνουν τους 60.000 τόνους.

ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2019
ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2019 Νέος μύλος στη Λάρισα

Δημιουργία νέου Μύλου στη Λάρισα με συνολική δυναμικότητα 440 τόνων ημερησίως και νέων σιλό, συνολικής χωρητικότητας 37.000 τόνων σίτου.

Αναζήτησε στη Melissa!